Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken
Het Logo
Het laatste nieuws

Nieuwsbrief 10 september 2012

Fiadon gaat u nog beter informeren

Geachte relatie,

Hierbij ontvangt u onze eerste infomail. Maandelijks zullen we u langs deze weg informeren.
De persoonlijke aandacht die u van ons gewend bent blijft vanzelfsprekend onveranderd.

Met vriendelijke groet,

Henk Sommer

De nieuwe website van Fiadon
678_Fiadon
Fiadon heeft haar website vernieuwd!

Wij hopen u door middel van de verbeterde website nog beter van dienst te kunnen zijn en het zoeken naar de nodige informatie nog gemakkelijker en aangenamer te maken. Bezoek de nieuwe nieuwspagina en lees één van de nieuwe artikelen of neem eens een kijkje op onze 'Online boekhouden' pagina.

Terugvragen btw 2011 uit EU tot 1 oktober
Ondernemers kunnen nog tot en met 30 september 2012 verzoeken over 2011 indienen voor teruggaaf van in een ander EU-land betaalde btw.
Vragen en antwoorden over btw-verhoging naar 21%
Het ministerie van Financiƫn heeft een brochure met vragen en antwoorden over de btw-verhoging naar 21% gepubliceerd. Uit de antwoorden blijkt dat in principe de ondernemer een extra BTW factuur zou moeten sturen voor diensten die na 1 oktober worden geleverd, maar al in het verleden zijn gefactureerd.
De Flex BV, wijzigingen en de uitkeringstest
Vanaf 1 oktober 2012 geldt de nieuwe wetgeving ten aanzien van een BV. De huidige vorm verdwijnt, hiervoor komt de Flex BV in de plaats. De wijzigingen betreffen voornamelijk dat:
Wat u moet weten over de huur van tijdelijke arbeidskrachten
Als u personeel inhuurt van een andere werkgever, bent u inlener. Als inlener bent u vanaf 1 juli 2012 verplicht om na te gaan of het bedrijf waarmee u samenwerkt voldoet aan de registratieplicht Waadi.
Online Boekhouden
Exact Online is online bedrijfssoftware voor ondernemers en accountants. Via internet heeft u toegang tot de administratie en als u dat wenst kan ook Fiadon online meekijken en – werken. Zo kunt u eenvoudig samenwerken en de werkzaamheden verdelen.
NOAB lanceert checklist Flex BV
NOAB heeft in samenwerking met NOAB-adviesgroeplid Marree en Van Uunen Belastingadviseurs een uitgebreide checklist Flex BV ontwikkeld. Het doel van de checklist is om NOAB-leden hiermee te ondersteunen in hun adviespraktijk.
Aftrekposten voor thuiswerk-zzp'er
Kosten die je maakt als zzp'er terwijl je thuis werkt, kun je aftrekken van de belasting. Vijfenveertig procent weet dat niet en laat het voordeel liggen.
Fiadon besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en correctheid van alle gepubliceerde informatie. Alhoewel alles wordt gecontroleerd, kunnen onjuistheden en spelfouten toch voorkomen. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan onze publicaties.

LINKS

Uitschrijven
Exact Online
Deze e-mail is verstuurd naar
h.sommer@fiadon.nl