WKR (werkkostenregeling) mogelijk paar jaar uitgesteld

Regeringspartijen PvdA en VVD zijn akkoord over het uitstellen van de invoering van de werkkostenregeling. Dit schrijft Het Financiele Dagblad.

Staatssecretaris Weekers van Financiën zal dan wel eind deze maand met een uitgewerkt voorstel moeten komen hoe hij de problemen met dit nieuwe fiscaal systeem voor personeelsvergoedingen wil aanpakken.

Knelpunten
Werkgevers kunnen sinds 1 januari 2011 gebruikmaken van de werkkostenregeling. Tot en met 2013 is toegestaan om de oudere regels voor vergoedingen en verstrekkingen te blijven hanteren. Volgens bronnen rond Financiën zou Weekers de wkr willen uitstellen om eerst een aantal knelpunten op te lossen.
Overgangstermijn
Kamerleden Helma Neppérus (VVD) en Ed Groot (PvdA) zien het verlengen van de overgangstermijn met twee jaar wel zitten. Neppérus:‘Er zijn nog veel vragen en het is een heel gedoe, zeker voor kleine bedrijven, om de regeling goed op te zetten.’ Groot adviseert Weekers om goed te luisteren naar de klachten en wensen van werkgevers en werknemers met betrekking tot de wkr.