Header

Nieuwsbrief Fiadon december 2013

Geachte relatie,

Met deze nieuwsbrief informeren wij u over actualiteiten en ontwikkelingen
die voor u van belang kunnen zijn. Wilt u hierover meer informatie of wilt u een ander
onderwerp bespreken, neem dan contact met ons op. 050-7502023

Fiadon is aangesloten bij de branchevereniging NOAB. In de laatste van haar vijf jaarlijkse nieuwsbrieven "Aan de orde" staan enkele eindejaarstips 2013.

PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR

Vrijstelling stamrecht afgeschaft - versnelde uitkering mogelijk

De stamrechtvrijstelling voor de zogeheten 'gouden handdruk', ofwel ontslagvergoeding, wordt per 1 januari 2014 afgeschaft. Bestaande stamrechten kunnen vanaf die datum met 20% korting worden uitgekeerd. Om misbruik te voorkomen, moet het stamrecht

Lees verder

Belastingdienst komt met nieuwe voorbeeldafspraak verbod privégebruik bestelauto

De Belastingdienst heeft in overleg met VNO-NCW en EVO een nieuwe voorbeeldafspraak gemaakt voor het verbod op privégebruik van een bestelauto die de werkgever aan de werknemer ter beschikking stelt.

Lees verder

IBAN en SEPA

Op 1 februari 2014 is het zo ver. Nederland gaat dan over op het nieuwe betalingssysteem IBAN. Zo zal er geen verschil meer zijn tussen binnenlandse en grensoverschrijdende betalingen en incasso's in Europa. Zo komt één Europese

Lees verder

Betalingsproblemen

Kunt u als gevolg van de economische crisis ook niet altijd uw belastingen en premies op tijd betalen? Dan kunt u maar beter snel aan de bel trekken. U doet er verstandig aan om dit tijdig bij de Belastingdienst te melden.

Lees verder

Verruimde willekeurige afschrijving en betalingscriterium

Investeert u in de periode 1 juli tot en met 31 december 2013 in nieuwe bedrijfsmiddelen? Dan mag u die bedrijfsmiddelen in 2013 willekeurig afschrijven. Hierbij geldt het volgende:

Lees verder

Extra controle op openstaande btw-schulden

De fiscus heeft aangegeven openstaande btw-schulden over vorige jaren extra te controleren. De fiscus doet dit door de btw-aangiften en de aangifte inkomsten of vennootschaps-belasting met elkaar te vergelijken.

Lees verder

Fiadon besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en correctheid van alle gepubliceerde informatie. Alhoewel alles wordt gecontroleerd, kunnen onjuistheden en spelfouten toch voorkomen. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan onze publicaties.